De ce este important să ai fesieri puternici?

fesieri puernici

Toată lumea își dorește să aibă niște fesieri bine formați, ridicați și bombați. Dar nu toată lumea știe că musculatura fesierilor are și alte roluri decât acela de a atrage privirile.

Așadar, de ce este important să ai fesieri puternici?

Ei bine, aceste grupe musculare te ajută în toate activitățile tale zilnice. Cu ajutorul mușchilor fesieri te poți ridica, poți merge și îți poți face antrenamentele. Iată de ce este atât de important ca toate grupele musculare de la acest nivel să fie antrenate.

Care sunt totuși aceste grupe musculare?

Sunt 3 mușchi care trebuie antrenați pentru a păstra toate beneficiile:
  • Gluteus Maximus
  • Gluteus Medius
  • Gluteus Minimus

Gluteus Medius și Gluteus Minimus ajută la stabilizarea șoldului și la menținerea echilibrului, în timp ce Gluteus Maximus ne ajută să ne menținem poziția dreaptă și să ne deplasăm.

Sunt 3 motive pentru care este important să ai fesieri puternici:

  • Reducerea durerilor de spate

Acești mușchi sunt responsabili pentru extensia șoldului, iar atunci când stai în picioare tot ei sunt cei care te ajută să ții pieptul drept ca la un exercițiu de îndreptare.

Fesierii puternici sunt responsabili și de sănătatea și menținerea în poziție fiziologică a coloanei vertebrale lombare și astfel niște mușchi bine lucrați vor putea susține coloana vertebrală și te vor feri de durerile de spate cauzate de poziții nefirești.

O musculatură puternică la nivelul acesta îți va asigura o postură corectă și asta pentru că vei putea susține toată greutatea trunchiului superior si vei putea mișca cu ușurință trunchiul inferior.  

  • Reducerea durerilor de genunchi

Musculatura gluteală ajută la menținerea în poziție anatomică a bazinului.

Instabilitatea șoldului poate face ca femurul (osul lung al piciorului) să se întoarcă prea mult spre interior (rotație medială excesivă), determinând rotula să alunece din loc pe măsură ce piciorul se îndoaie și se îndreaptă. Se numește urmărire laterală a patelei și este o sursă comună de durere pentru mulți oameni.

Așadar, musculatura fesierilor bine lucrată vă va ține departe și de durerile de genunchi.

  • Te ajută să ai o performanță mai bune la antrenamente

Tot fesierii sunt cei care te ajută atunci când alergi de exemplu, cu ajutorul lor realizând-se mișcarea explozivă de la nivelul șoldului, atât de necesară pentru propulsia spre înainte. De asemenea, fesierii te ajută la sărituri, accelerări și ridicări de greutăți.

Indiferent de locul în care te afli în călătoria ta către sănătate, musculatura puternică a fesierilor poate face diferența și vă poate propulsa către atingerea obiectivelor voastre. Dacă în timpul antrenamentelor experimentați orice fel de durere la nivelul șoldului sau genunchilor, adresați-vă specialiștilor noștri în kinetoterapie și împreună vom găsi cauza acestora, dar și cele mai bune și mai rapide soluții.

Vrei să fii la curent cu programul antrenamentelor?

Sau vrei să prinzi ofertele la cele mai noi produse de nutriție? Intră în comunitatea WellUp cu un singur click.